باد كردن زیر چشم نشانه چيست؟ آیا خطرناک است؟

باد كردن زیر چشم نشانه چيست؟

اگر مدتی است که احساس می کنید زیر چشمتان پف کرده و و دچار باد كردن ناگهانی زير چشم شده اید، این مقاله را تا انتها بخوانید. با نگاهی به مقاله های معتبر جهانی همه دلایل باد کردن زیر چشم را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده ایم و یک جمع بندی مختصر از آن را با شما به اشتراک گذاشته ایم.

علت باد كردن زير چشم چيست؟

پف یا تورم زیر چشم‌ ها، که به‌ عنوان کیسه‌ های زیر چشم نیز شناخته می‌ شود، یکی از مشکلات شایع زیبایی است که می‌ تواند به دلایل متعددی رخ دهد. این وضعیت معمولا بی‌ ضرر است و به‌ ندرت نشان‌ دهنده یک مشکل جدی پزشکی می‌ باشد.

اما ممکن است به دلایل ظاهری برای شما ناراحت کننده باشد. با بررسی دلایل باد کردن زیر چشم می توانید در جهت بهبود آن اقدام نمایید. در ادامه علل شایع پف زیر چشم‌ ها را با شما در میان گذاشته ایم:

افزایش سن

با گذشت زمان، بافت‌ ها و عضلات حمایت‌ کننده از پلک‌ ها ضعیف می‌ شوند. این امر می‌ تواند منجر به تجمع چربی و مایعات در زیر چشم‌ ها شود که به‌ صورت پف یا تورم ظاهر می‌ شود.

احتباس مایعات

مصرف زیاد نمک یا تغییرات هورمونی می‌ تواند باعث تجمع مایعات در بدن، به‌ ویژه در ناحیه زیر چشم‌ ها شود.

کم‌ خوابی

نداشتن خواب کافی می‌ تواند به پف زیر چشم‌ ها منجر شود.

آلرژی‌ ها

واکنش‌ های آلرژیک می‌ توانند باعث التهاب و تورم در ناحیه چشم‌ ها شوند.

عوامل ژنتیکی

برخی افراد به‌ طور ژنتیکی مستعد پف زیر چشم هستند.

مصرف الکل و سیگار

این عادات می‌ توانند به احتباس مایعات و پف زیر چشم منجر شوند.

آیا پف زیر چشم خطرناک است؟

برخی از پف زیر چشم و کبد و یا پف زیر چشم و کلیه صحبت می کنند اما، در بیشتر موارد، پف زیر چشم‌ ها مسئله‌ای زیبایی است و نگرانی جدی پزشکی ایجاد نمی‌ کند. با این حال، اگر این وضعیت با علائمی مانند درد، خارش، قرمزی یا تغییرات ناگهانی در بینایی همراه باشد، توصیه می‌ شود با پزشک مشورت کنید.

برای کاهش پف زیر چشم چه باید کرد؟

راهکارهای کاهش پف زیر چشم‌ ها که هیچ گونه عارضه و خطری ندارند، عبارتند از:

  • قرار دادن کمپرس سرد بر روی ناحیه متورم
  • مصرف کمتر نمک
  • داشتن خواب کافی و باکیفیت (حداقل ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه)
  • استفاده از کرم‌ های مخصوص چشمی حاوی کافئین یا مواد ضدالتهابی
  • حفظ سبک زندگی سالم، مانند: ترک سیگار، کاهش مصرف الکل و داشتن رژیم غذایی متعادل
  • نوشیدن آب کافی
  • ماساژ ملایم با حرکات دورانی

در نهایت، اگر پف زیر چشم‌ها به‌طور مداوم وجود دارد و با تغییرات سبک زندگی بهبود نمی‌یابد، مشاوره با یک متخصص پوست یا پزشک عمومی توصیه می‌شود تا علل زمینه‌ ای بررسی و درمان مناسب ارائه شود.

به منظور پیشگیری از پف زیر چشم، مواردی چون استفاده از ضدآفتاب و عینک آفتابی، تغذیه مناسب و ترک سیگار و مواد الکلی و همچنین تمرینات آرامش‌ بخش مانند یوگا و مدیتیشن را وارد سبک زندگی خود کنید.

جمع بندی

پف زیر چشم‌ ها، اگرچه معمولا یک مشکل زیبایی بی‌ضرر است، اما می‌تواند نشانه‌ای از عوامل زمینه‌ای یا سبک زندگی ناسالم باشد. با رعایت نکات پیشگیرانه، انجام مراقبت‌های لازم و مشورت با پزشک در صورت نیاز، می‌توانید ظاهر و سلامت پوست خود را حفظ کنید. اگر تورم مداوم یا همراه با علائم دیگر است، بهتر است برای بررسی دقیق‌تر و درمان قطعی پف زیر چشم با یک متخصص مشورت کنید.


منبع: mayoclinic

بیماری های خاموش کدامند؟

اشتراک گذاری محتوا
جدول محتوای مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *